Digitale gezondheid

Apps en WWW-links

In dit thema vind je verschillende nuttige applicaties en links naar het internet om uw gezondheid optimaal te ondersteunen. Deze werden door onze apothekers goedgekeurd op basis van wetenschappelijke correctheid en bruikbaarheid. 

Apps

Medapp      Nederlandse app met geneesmiddelen wekkerfunctie die ervoor zorgt dat je dagelijks op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid je geneesmiddel inneemt. Deze app is bestemd voor de Nederlandse apotheken, waardoor de automatische                          bestelfunctie niet werkt in België.

Tekennet    TekenNet is een onderzoeksproject van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP) om het aantal tekenbeten in kaart te brengen. Je kan deze app downloaden in de App Store of op Google Play en ontdek alles over de teek en de                      eventuele gevolgen van een beet.

WWW links

www.apotheek.nl   apotheek.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten.

www.thuisarts.nl    initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie met duidelijke informatie over geneesmiddelen op maat van iedere patiënt.

www.herkeneenberoerte.be      campagne van het Agentschap Zorg & gezondheid van de Vlaamse Overheid om de bevolking snel en eenvoudig een beroerte te laten herkennen met de Fast-test

www.kanker.be      website Stichting tegen kanker: alles over kanker en preventie

www.hartmann.be    productinformatie rond urineverlies, maar ook diagnostische middelen zoals bloeddrukmeters en zelftesten

www.omgaanmetdementie.be     Samenwerkingsinitiatief Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen.

 

Recente berichten