Onze Diensten

Welke diensten bieden wij aan?

Als apotheekteam streven we ernaar onze dagelijkse basistaken te vervullen met de grootste zorg voor uw gezondheid en de kwaliteit van onze producten. Naast deze basistaken vinden we het belangrijk om steeds een stapje verder te gaan en te specialiseren in bepaalde diensten om zo te streven naar de meest optimale gezondheid voor elke patiënt of klant van de apotheek.

1. Huidanalyse

Wij zijn gespecialiseerd in dermocosmetica. U kan dan  bij ons terecht voor een huidanalyse en een breed gamma va huidverzorgingsproducten. Karla is verantwoordelijk voor deze dermocosmetische producten.

2. Individuele medicatievoorbereiding (IMV) voor de patiënt thuis

Voor wie?

  • Mensen die meer dan 1 geneesmiddel moeten nemen en deze durven te vergeten
  • Mensen met geheugenproblemen
  • Hulpbehoevende mensen
  • Mensen die graag het overzicht bewaren

Wat?

Aan de hand van uw medicatieschema gaan we de medicatie herverpakken in handige blisters voor een periode van 1 à 2 weken.

Hoe?

Wij werken met blisterkaarten voor 1 week waarbij in overleg met de patiënt en/of huisarts de meest optimale innamemomenten gekozen kunnen worden. Op deze manier kunnen we heel flexibel werken.

Kostprijs? 

  • €5,00 per week

3. Medicatieschema en POSOMIND

U neemt dagelijks een aantal geneesmiddelen en u wil het overzicht bewaren? Wij bieden u graag een medicatieschema aan waarbij we samen met u uw medicatie overlopen en komen tot een overzichtelijk A4 blad met uw schema. Dit schema kan u steeds meenemen naar elk huisarts- of ziekenhuisbezoek. Indien er wijzigingen aangebracht worden, brengt u het terug mee naar de apotheek en zal een apotheker uw schema opnieuw aanpassen en een geactualiseerd schema afdrukken.

Vergeet u af en toe een geneesmiddel? Dan hebben we een handig hulpmiddel voor u!
POSOMIND laat u weten wanneer u een geneesmiddel moet nemen, steeds op het juiste tijdstip, steeds het juiste aantal. Handig toch?
We nemen graag even de tijd in de apotheek om deze dienst te bespreken met u. U kan alvast een kijkje nemen op www.medimind.be voor meer informatie.

4. Medicatieverdeling in het WZC

Björn is het aanspreekpunt voor de medicatieverdeling in WZC De Regenboog te Zwijndrecht. Bij vragen hierover, kan u bij hem terecht.

5. Sportbegeleiding

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan voedingssupplementen voor topsporters en kunnen u zeker begeleiden om nog betere prestaties te leveren.

6. Thuisgezondheidszorg

Thuiszorg wordt de dag van vandaag steeds belangrijker door de voortdurende vergrijzing van de bevolking en het dalende aantal ligdagen in ziekenhuizen. Zorgbehoevenden geven tevens de voorkeur aan verzorging in hun eigen omgeving. Bent u ook een hulpbehoevende persoon die graag in uw eigen vertrouwde omgeving verzorgd wil worden? Dit kan zeker en vast. Wij kunnen u zeer snel aan thuiszorg middelen helpen door een snelle beschikbaarheid van verschillende duurzame en kwaliteitsvolle producten om het u thuis zo comfortabel mogelijk te maken. Een greep uit het beschikbare assortiment kan u alvast hier vinden.  

Een kindje op komst? Net mama en papa geworden? Een baby in huis vraagt speciale aandacht. Bij uw apotheek kan u terecht voor professioneel advies en aangepaste hulpmiddelen om uw kindje zo goed mogelijk te verzorgen en op te volgen.

Bekijk onze folder.

7. De bedrijfsapotheker

Het apotheekteam van Z+PHARMA heeft al enkele jaren ervaring in de bedrijfswereld in en rond Zwijndrecht. Zo is geen enkel bedrijf hetzelfde en heeft ieder zijn eigen behoeften. Wij kunnen perfect on-site een kijkje komen nemen om ons een duidelijk beeld te vormen van de noden van elk bedrijf. Dit kan eventueel  in nauw overleg met de bedrijfsarts of -verpleegkundige.
Voor meer informatie, neem een kijkje bij B2B gezondheidsoplossingen.

8.Vervallen geneesmiddelen

Waarom horen deze producten niet meer in uw medicijnkastje?
Vervallen geneesmiddelen gebruiken kan uw gezondheid schade toebrengen. Het is dus beter ze na hun vervaldatum te verwijderen. 
Men moet ook voorkomen dat andere mensen en dan vooral kinderen met de vervallen geneesmiddelen in contact zouden komen. Daarom scheidt men bij voorkeur deze oude geneesmiddelen van het andere huishoudafval. 
Bij het regelmatig nakijken van uw gezinsapotheek kan u tijdig de nodige geneesmiddelen en verbanden vervangen, zodat u op efficiënte wijze kan reageren indien zich een noodgeval voordoet.
Wat moet u doen?